Strålande väder

2012-04-30 @ 20:34:50

Bilderna tog jag med självutlösaren på kameran ca 20 m ifrån "fotoplatsen". Så jag har sprungit en del idag om man uttrycker sig så

Idag var det ju så fint väder att jag inte kunde låta bli att gå ut och fota. Jag filmade även några klipp som jag hade tänkt att så småningom klippa ihop till en film. Men ni kommer inte få se filmen tills den är helt klar, vilket kommer ta ett tag.

Ha en fortsatt bra valborg!

Rysk banantårta och presenter

2012-04-29 @ 20:52:35

Idag kom min farmor och min faster över för att fira mig. Så under dagen har jag ätit massvis med bullar och världens godaste tårta (rysk banantårta; som ni hör på namnet, innehåller banan). 

Jag fick en fotoram, två par öronhängen och ett halsband av farmor och min faster. Toppenfina grejor, jag är jättenöjd!

Nu ska jag, eftersom jag snart har läst ut den sjunde boken i Harry Potter, se den första delen ur filmen dödsrelikerna.

Effekter

2012-04-29 @ 20:35:47

Jag har upptäckt hur himla kul det är att redigera bilder med effekter! Speciellt på pixlr-o-matic som jag har pratat om tidigare i ett inlägg. Det blir så grymt häftigt! :)

Saturday night

2012-04-28 @ 21:40:12
På bild- min kusin. Redigerad nyss för jag behövde något "läskigt" till inlägget. x)

Snart åker jag till stallet för att skrämma skiten ur folket som är med i Vi i stallet hajken! :D
(Vi i stallet hajk= en övernattning där man pluggar hästfakta typ. De på övernattningen önskade en spökrunda så jag ska *harkel* hjälpa till på den)

Update: Det blev inte av för Krydda har fått kolik. Buää! :( Men jag får leka spöke till halloweenövernattningen istället.

Gnägg!

2012-04-24 @ 16:27:29



Nu sticker jag till stallet. :)

Födelsedagspresenter!

2012-04-22 @ 21:47:06


För en liten stund sen satt jag och åt födelsedagstårta och öppnade presenter. Fick mina efterlängtade Harry Potterböcker (de är alltså inte de "riktiga" böckerna men dem handlar om Harry Potter och är skrivna av J.K Rowling). Jag fick även kläder och ett schabrak, eller.. jag har inte fått ett schabrak än men jag ska få köpa ett när jag hittar ett som jag gillar. :)

Nästa vecka blir det ännu mer födelsedagsfirning då några av mina släktingarna kommer.

Kram!

Hejdå picnik!

2012-04-18 @ 21:58:01
Sista dagen att redigera bilder på sig idag. Usch och fy! Jag befinner mig i någon sorts kris då jag inte har hittat något bra, gratis redigeringsprogram än. Men jag fick ett bra tips av Hannah...
... och den sidan ska jag absolut testa! Tack för tipset. Jag vill gärna se fler sådana ramla in. :)

Tack för den här tiden picnik!

OBS, tråkigt vardagsinlägg!

2012-04-18 @ 21:51:11

Jag och Shandys mule (haha) på bild!

Lite bloggtorka de senaste dagarna men jag tror som sagt att ni inte tycker det är jättekul att få läsa varje dag om att jag varit i stallet och ridit.

Men i alla fall... Idag har jag varit i stallet och ridit. Haha, det är faktiskt sant. Jag red Shandy och hade mina fina ridstövlar på mig, som för tillfället är lite stela. Shandy gick jättefint mot slutet och jag är nöjd med ridpasset!

Ikväll har jag suttit och kollat på kläder på lite olika hemsidor. Jag letar bland annat efter skolavslutningsklänning och det är så himla svårt! Alla fina klänningar kostar ju över 500 kr och jag hade inte tänkt lägga så mycket kläder på en klänning jag förmodligen bara kommer ha typ tre gånger. ;)

Ha det bra, vi hörs!

Ja må jag leva

2012-04-16 @ 21:27:11
Bilden är tagen av Hilma.

Idag blev jag fjortis (jag fyllde alltså 14 år). Det har dock inte hänt så jättemycket idag förutom att jag har jättemånga grattis"meddelanden" på facebook (tacktack till er!) och jag blivit något utskämd när de sjöng för mig i matsalen, haha! :) Jag fick mina fina ridstövlar idag på morgonen som jag ska rida i första gången imorgon, men jag ska inte få resten av mina presenter förenns till helgen då mina bröder kommer så jag kan inte visa er mina födelsedagspresenter än, tyvärr. ;)

Bilden är från idag, när jag skulle leka fotomodell och Hilma fota till bilden i skolan. 

Sov gott!

Vilket liv jag har

2012-04-15 @ 21:47:48
Jag insåg inte förens nu vad jag spenderat min söndagskväll med... x)

Klubbhoppning

2012-04-15 @ 19:50:06
Idag var jag med på klubbhoppningen, på Chandlier. Jag hoppade 70 och 80 cm och blev felfri i båda klasserna. Jag var så himla nöjd med båda mina ritter med tanke på att han kan vara ganska trött och antingen riva, vägra eller hoppa av så stort att man ramlar av (harkel). Men Chandlier var jättetaggad idag och båda klasserna gick galant trots att jag tappade stigbygeln i 70 cm mot sista hindret. :D

Nedan är filmen från min ritt i 80 cm. Min pappa suger på att ställa in fokus och filma, det har han till och med medgett själv, men ni kommer åtminstone få se en svag kontur av en brun köttbulle som hoppar över hinder. ;)




Min kompis Hanna har lovat att skicka bilder, så de kommer förmodligen i veckan.

pixlr-o-matic

2012-04-14 @ 18:51:36
Kolla översta bilden. Fyra av effekterna heter Dean, Fred (finns en som heter George också), Hagrid och Harry. Det gillas!

Jag tror att jag har hittat ett bra nytt "redigeringsprogram" nu; efter picnik.com. Detta heter pixlr-o-matic och har mest "överdrivna" redigeringseffekter. Jag kommer alltså inte kunna redigera ljus, skugga, gråtoner osv. på denna sida utan bara lägga till häftiga effekter. Men jag gillar pixlr-o-matic och jag tror den finns för iPhones också om jag inte är helt ute och cyklar? :)

Hemma från Hööks

2012-04-14 @ 15:12:57

Har precis kommit hem från Hööks då jag fick med mig hem ett par ridstövlar + ridstrumpor (som jag ska få i födelsedagspresent på måndag, haha!). Det var inte direkt de dyraste stövlarna men de satt på bra och är ett par perfekta stövlar att börja i. :)

Fredagen den 13

2012-04-13 @ 22:37:32
Jag och Smokey. Bilden är tagen av Victoria.

Jag brukar inte ha så jättemycket otur på fredagen den 13 (peppa, peppa ta i trä) men idag kan jag inte säga att det gick jättebra för mig. 

Jag vaknade med lika mycket nackspärr som igår (jag fick nackspärr i onsdags och det gör så jäkla ont!) så efter skolan drog mamma med mig till någon "doktor" som skulle fixa min nacke. Eftersom jag var hos "doktorn" kunde jag därför inte hjälpa till att bygga fram hindrerna till min ridning senare. Men jag stack och red och det var hoppning på Smokey som gällde. Det gick toppenbra och efter ridningen borstade jag av honom och stack hem. Jag STACK HEM. Jag glömde ju hjälpa till att bygga bort hindrerna! ÅH, jag har så jäkla dåligt samvete nu. Jag hjälpte ju inte till någonting idag. Usch, fy! Nästa gång det är hoppning åker jag till stallet en timma innan och bygger fram allting innan de andra kommer. ;)

Happiness

2012-04-11 @ 21:58:34
Med brist på annat får ni se två bilder från i helgen. :)

Happiness is like a butterfly; the more you chase it, the more it will elude you, but if you turn your attention to other thing, it will come and sit softly on your shoulder.

Lokal hopptävling, Värnamo

2012-04-09 @ 21:44:59
Ursäkta min ridhusbild. Den är verkligen inte okej någonstans!

Idag följde jag med Elsa och Alexandra till Värnamo när de skulle tävla. Det var isande kallt men jag är själv väldigt nöjd med dagen för jag fick några väldigt bra bilder och nu vet jag själv lite mer hur jag ska göra och bete mig på lokala tävlingar. 

Elsa och Alex, ni var superduktiga! ♥

Some die young

2012-04-08 @ 21:20:21


Idag var jag först hos farmor där dessa bilder togs (mobba inte mig, jag hade inte lika tur med fina bilder på mig som igår). Senare åkte jag och mina söta kusiner, Sofia och Ellen, vidare till Rottne där vi spenderade resten av dagen.

Imorgon bär det av till Värnamo med Elsa och Alexandra då de ska tävla lokalt och jag ska leka hästskötare och fotograf. Haha! :)

Klicka HÄR för att lyssna på en bra låt.


Påskafton

2012-04-07 @ 22:55:26
Min påskafton spenderades med släktingar och söta kissekatter. Jag och mina kusiner var nästan bara ute och fotograferade då vi alla försökte få lite nya "profilbilder". Haha, tänk vad man kan göra (i detta fallet frysa) för att få en fin bild.

Nu ska jag fortsätta se Harry Potter och halvblodsprinsen som går på Tv4. ;D

Glad påsk!

2012-04-07 @ 11:00:00


Naglarna målades igår, och de som har läst min förra blogg eller som känt mig ett tag vet förmodligen redan att det här med nagelmålning inte riktigt är min grej. Men jag hoppas att det går att urskilja vad det är i alla fall. ;)

Nu sticker jag till farmors crib (haha, gangstaah!) där mina kära kusiner väntar, och fortsätter "fira" påsken. 

Förlåt, men jag har faktiskt ingen aning om när man börjar säga glad påsk. Så om det är imorgon man gör det får ni ursäkta mig, isåfall får ni ha en glad påsk i förväg! :)

Mjau

2012-04-06 @ 18:24:39
Ursäkta suddigheten, men det är svårt att ta foto på en katt samtidigt som man försöker få ut den. Haha!

Orangea katten (vår grannkatt) är inte riktigt klok. Jag vaknade imorse av att något mjauade och hittade mamma i full färd med att försöka få ut honom. Precis nyss smet han in genom dörren igen och satte sig bokstavligt talat i vår bokhylla. Knas katt!

Påsklov

2012-04-04 @ 20:31:14
Tjenixen! :)
Jag vet att det varit lite bloggtorka de senaste dagarna men jag har antingen haft fullt upp eller inte haft något att blogga om överhuvudtaget.

Igår sov jag, tillsammans med Jenny och Sandra, över hos Hanna. Det var väldigt kul, speciellt när vi (*harkel* Jenny och Hanna *harkel*) sminkade Sandra när hon sov. Jag har tyvärr, och jag skulle nog inte gjort det ändå, lovat Sandra att jag inte ska lägga upp bilden på henne när hon helt ovetande, ligger och sover med massa fina mustascher, streck och texter i hela ansiktet.

Ha en fortsatt trevlig påsk!


Alexandra och Windy

2012-04-01 @ 21:26:05
Jag vet att jag är jättedålig på att fota och hitta rätt inställningar i ridhus. ;)

Alexandras söta foderhäst Windy kom igår, så idag fick jag följa med och hälsa på henne. Windy är världens sötaste lilla fux och jag är helt säker på att hon kommer trivas bra med Alex och resten av hennes familj. :)

RSS 2.0