Earth hour

2012-03-31 @ 20:37:27
Jag var inne och tittade på lite videoklipp på youtube när jag märkte att något inte riktigt stämde med bilden. Färgerna hade "flyttat" sig (bild högst upp). Det var jätteknasigt men efter ett tag försvann detta.

Det jag egentligen ville prata om är earth hour! Även youtube har små lampknappar där man kan släcka/tända lampan. Släcker ni ikväll?

Blåbärshoppning och robbanträning

2012-03-30 @ 22:52:36

Idag var det robbanträning (hopplektion med en tränare som kallas Robban) istället för vanlig ridning. Jag hade Chandlier eftersom jag ska tävla honom lokalt i maj. Det gick bra! Har fått lära mig lite nu hur jag ska göra för att han ska gå framåt utan att jag stör honom och får honom i obalans.

Efter robbanträningen var det blåbärshoppning. Jag hade Chandlier i 70 cm och kom runt felfritt så jag fick en fin guldrosett (som är den nya TUSSrosetten för i år). Superfin!

Mina fötter gör så himla ont av allt ridande idag så nu tänker jag såsa i soffan. (:

Bilder från igår

2012-03-28 @ 21:49:42
Bella tycker om att ligga på vårat biltak. ;d

Eftersom inlägget igår blev lite smått lamt och väldigt kort sammanfattat (jag skulle kunnat skriva och lägga upp hur många foton som helst men det hann jag inte med) så bestämde jag mig för att göra ett inlägg idag, om igår.

Efter skolan var jag hos farmor. Jag låter bilderna tala lite för sig själva men det var väldigt mysigt. Träffade hennes katter och fotade en massa bilder på krokusarna i hennes trädgård. Hon har en liten plats vid ett träd, i trädgården, där det växer jättemånga krokusar (bilder ovan). 

Nu ska jag sova, natti natti!

Fettisdagen (typ)

2012-03-27 @ 22:27:32

Haha, visste ni att jag trodde det hette fettis-dagen innan istället för fet-tisdagen? I alla fall så stämmer både fettis-dagen och fet-tisdagen in på min dag.


För att göra en lång historia kort har jag ätit så mycket fika idag att jag kan rulla fram.
Vi bakade idag på matten (det var något matteproblem i receptet), notera att killarna brände sina muffins, och så fick vi fika på våran engelska (SEV) lektion. Jag åkte till farmor efter skolan också och då blev jag bjuden på fika. Proppmätt är bara förnamnet.



Update: Jag fick en fråga om vad SEV är. Det är alltså ett jättekonstigt ämne som våran skola har valt att ha (SEV= skolans eget val). Detta ämnet är typ extra engelska. Ja, det är ungefär som en vanlig engelska lektion fast vi jobbar inte med grammatik och så vidare utan vi gör "roligare" grejer.


GIVE ME!

2012-03-26 @ 21:15:21

Eftersom jag själv tycker det är lite tråkigt att bara läsa vardagsinlägg hela tiden så får ni istället se ett jättetjusigt kollage jag gjorde i paint.

Alla kläder kommer från ginatricot och JAG VILL HA DEM! Jag älskar speciellt shortsen och linnena. :)

Ny kameraväska

2012-03-24 @ 21:15:50


Idag fick jag hem min kameraväska som jag väntat på sen julafton. Haha, ja jag "fick" faktiskt den i julas men det är en lång historia.. I alla fall, så är den jättebra! Har massor med funktioner men den är lite liten. Fast jag behöver ingen större egentligen för jag kommer förmodligen bara behöva ha plats för ett objektiv till, och det ska nog få plats! 

Eftersom jag läste ut Harry Potter och fenixorden (1000 sidor!) igår så ska jag nu se filmen. Vi hörs!

Spring is here!

2012-03-23 @ 23:17:34
Jag har haft lite brist på fantasi nu i veckan om vad jag ska skriva om i mina inlägg. Så ni får ett till tråkigt vardagsinlägg av mig.

I skolan har  vi fått en bilduppgift där vi ska ta foto på vårkänslor. Grejen är bara det att igår, när jag gick ut och fotade lite blommor fick jag en jättefin bild. Vad gjorde jag med den? Jag råkade radera den! ARGHHH! Jag blir så arg! Även idag, när jag gick ut och fotade skulle jag precis ta en perfekt bild på ett bi och en krokus. Vad händer? Jo, precis när jag ska ta fotot står det "slutarlösning inaktiverad, ladda batteriet". ... BUÄÄ! Jaja, jag får fortsätta försöka helt enkelt. Haha!

Idag red jag Smokey. Vi red ute i paddocken och det var supermysigt! Vi hade dressyr och det gick jätte, jättebra idag men han var lite svår i slutan. Däremot var den förvända galoppen askalas! Fina pålle. Jag funderar på att ha honom nästa klubbdressyr faktiskt. :)

Onsdag

2012-03-21 @ 22:27:47
Idag i skolan hade vi simning. Och kan ni gissa vad jag gjorde? Hoppade från 3:an! :D Ja, jag vet vad ni tänker. "Bara 3:an? Hah, jag har hoppat från 5:an typ en miljon gånger". Men jag är jätterädd att hoppa ner för trampoliner som är högre än 1 meter, haha! Det tog seriöst en halvtimme innan (med lite mentalt stöd av min gympalärare) jag hoppade. Så jäkla stolt! :)

Senare var jag i stallet, red Carla. Efter ridningen var det tävlingsmöte (möte för de som planerar tävla lokalt till våren). Denna gången var det en tjej där som höll en lektion om hästens beteende. Hon berättade massor med saker jag aldrig tänkt på innan och hon förklarade väldigt bra hur hästar tänker och känner i olika situationer. Jätteintressant möte verkligen!

Godnatt ♥

Liten Matilda

2012-03-20 @ 22:31:09


Vi har alla varit små.

Lördag hos farmor

2012-03-17 @ 21:39:30
Finn ett fel. Haha! :)

Min dag har spenderats hos farmor, med hennes fina katter.
Jag tror inte jag har lagt upp någon bild på Bella innan va? Hon är i alla fall katten på bilden näst längst upp och det är hon som är mamma till Tuss och Tiger.

Ha en fortsatt bra lördag och helg!

Redigeringsprogram, picnik.com

2012-03-17 @ 20:57:03
Svar: Jag redigerar mina bilder i den gamla klassikern picnik.com. :) Det är därför väldigt synd att de ska lägga ner sidan. Var ska jag då redigera mina bilder? :o

Eftersom picnik ska lägga ner i april tänkte jag visa mina favorit"effekter":

Med effekten doodle har jag kunnat ljusa upp/mörka ner bakgrunder, ändra hår, läpp och ögonfärg osv. Helt gratis! Det finns premium"redigeringar" där man ändrar hårfärg, ögonfärg, läppfärg och solbränna som kostar pengar. Men allt detta har jag kunnat fixa gratis med denna effekten.  

Haha, håret ser jätte fejkat ut. Men ni ser skillnaden va? Med hjälp av doodle fick jag helt plötsligt blont hår och bruna ögon.

Jag tycker även om effekten Space Textures. Med denna kan man få bilden bli till en stjärnhimmel. 



Blemish Fix är helt klart en räddare i nöden. Med denna effekten kan man redigera bort finnar, födelsemärken och andra saker som man inte vill ha med på bilden (jag har till och med tagit bort en hel hår"tuss" som stack ut konstigt vid huvudet på en bild). 

Jag vet inte om man ser skillnaden, men kolla på min haka.

En ny favorit på picnik.com är Bokeh Hearts (jag är väldigt arg på mig själv att jag inte hittat denna effekten tidigare eftersom jag då skulle kunnat göra jättefina bilder). I alla fall, med denna effekten får din bild massvis med söta bokeh hjärtan på sig. Det går även att få stjärnor genom att ändra till "sparkle sprakle" där det står "default". 


Jag kommer verkligen sakna picnik när den försvinner. Vad ska jag då redigera mina bilder hade dem tänkt? :/ Men jag får se till att hitta något annat redigeringsprogram. Om ni har några förslag får ni gärna skriva detta i en kommentar. :)

Tack för din fråga Alice!

Sweet dreams.

2012-03-16 @ 23:36:53
"It does not do to dwell on dreams and forget to live" - Albus Dumbledore
Bilden togs och redigerades nyss.

Har precis kommit hem från Hanna. Jag var hos henne tillsammans med några stallkompisar och vi hade grymt kul! :)

Sov sött! ♥

Ledig!

2012-03-15 @ 14:32:33

Denna torsdagen så är jag och min klass lediga från skolan. Hurra! :D Jag har dock inte använt min lediga tid till att göra läxor, vilket jag egentligen borde göra om jag är smart. Nej, jag har bara suttit och tittat på meekakittys (se mitt förrförra inlägg) videoklipp på youtube. Jag bestämde mig för att börja om från början med att titta på hennes klipp, och hon har gjort lite över 100 videoklipp. Så ni kan tänka er att det tar tid!

I alla fall... Jag ska senare till stallet och rida och därefter vara trainee med Elsa och Alex. Smuts under naglarna och hö i håret, här kommer jag!

Min tisdag

2012-03-13 @ 22:17:59
Guinness

Idag, efter skolan, så åkte jag till stallet (okej, inte direkt efter skolan utan mer på kvällskvisten).
Det var ridning och dressyr som gällde och gick fick Guinness (bilden). Det var jättelänge sedan jag red Guinness och var därför extra roligt att få känna på honom igen. Det bästa av allt var att vi red i paddocken idag. Grymt mysigt! Så himla fint med den blinkande stjärnhimmel ovanför oss som gjorde det lite extra magiskt. ;)

Nu ska jag läsa det sista på läxan innan jag går och lägger mig.

Sov sött alla fina!

Krokus växer i rabatten

2012-03-12 @ 21:39:45


Kunde inte låta bli att fota i det fina vädret efter skolan (bilderna blev dock inte så bra, de såg mycket bättre ut i kameran. De ser ALLTID bättre ut i kameran än i datorn! Åhhhrrrr)

Idag har jag... pluggat. Jättekul! (100% ironisk). I alla fall så hittade jag en jättebra "youtubare" på youtube. Haha, vad gjorde jag inne på youtube när jag skulle plugga egentligen? ;) Nej men hon heter meekakitty och jag tycker ni ska kolla på hennes videoklipp, hon är grymt söt och jag älskar hennes hårfärg! :D
Kolla på dessa klipp, mina favoriter än så länge: Wizard love, Don't unplug me, Bun Bun the Jedi.

Klubbhoppning

2012-03-11 @ 22:22:52


Idag var det klubbhoppning (hopptävling) som jag deltog i. Jag hade Chandlier och hoppade 60 och 70 cm. Valde att hoppa avd.B* i 60 cm eftersom jag inte villa ramla av på sista hindret i omhoppningen igen, haha! :D
Jag kan stolt berätta att jag inte ramlade av i någon av klasserna denna gången. ;) Nej men det gick ganska bra i båda klasserna faktiskt. Han blev inte så lång och tog så stora språng denna gången. Jag fick dock ett nedslag i 70 cm (på sista hindret i omhoppningen, skit också!) men det berodde på att vi hade lite för dålig fart. Både jag och Chandlier var nog lite trötta tror jag. 

*Avd.B = Clearround = om man kommer runt felfritt (inte river några hinder, hästen vägrar, man ramlar av osv.) får man en rosett! :)

Här nedan är filmen från när jag hoppar 70 cm
OBS, min pappa är inte så bra på att filma med min kamera. Haha! 
Det var på denna filmen jag fick ett nedslag och därför 4 fel (man får 4 fel för varje "fel" man gör i ridningen).



Melodifestivalen, final

2012-03-10 @ 19:59:07

Om ett par få minuter tänker jag sätta mig i soffan för att titta på melodifestivalen med resten av familjen. Heja Björn Ranelid! 

... Haha skämt åsido. Om Björn vinner skäms jag. ;)

Time is passing by

2012-03-10 @ 15:09:23
Haha, sant!

Har precis suttit och inte gjort någonting på datorn (suttit vid facebook alltså). ;) Så nu tänker jag ta mig i kragen och göra lite läxor. Imorgon kommer det ju inte bli så mycket gjort av detta eftersom det är klubbhoppning och TUSS möte. Mitt mål med morgondagens hopptävling är att inte ramla av, om man uttrycker sig så. Haha! :)

Fredagsridning

2012-03-09 @ 21:19:17


Åh, nu längtar jag tills de lokala hopptävlingarna i maj! Synd bara att jag valde att ha Chandlier i en istället för Smokey i två... ;)
Jag och Smokey på bilderna. Victoria är fotograf!

Idag var det ridning, dressyr, och vi hade hästbyte. Gissa vem jag fick? Lilla söta Smokey pållen! ♥ Åh, han var så jäkla mysig att rida nu när man börjar få lite kläm på hur man "gör". Jag har aldrig i hela mitt liv fått Smokey i form bara för att han är så rak och inte går och böja men idag var han jätteduktig! :)

Ha en kalasbra helg!

Canon VS Nikon

2012-03-07 @ 22:17:40
Vad gillar ni bäst, Canon eller Nikon?

Själv tycker jag bäst om Nikon. Inte för att jag tycker Nikonkameror tar bättre bilder, utan för att Canonkameror är så himla kantiga och jobbiga att fota med! Nikon är mycket "rundare" i formen och är därför skönare att hålla i. :)

O - som i onsdag

2012-03-07 @ 22:12:49

Fina Carla! :)
(Se till att eran dator har jätteljus skärmstyrka när ni ser denna bilden. Jag misstänker att jag råkade lägga på för mycket skugga och kontrast. Hehe!)

Idag var det ridning, och eftersom det är en så kallad "hästbytarvecka" denna veckan (nästan alla ridgrupper byter hästar) betyder detta att det var hästbyte även idag. Jag fick Carla. Det var så gryyyyymt länge sedan jag red henne! Jag hade henne mest i början och fick sedan rida andra hästar ett tag och hade Carla mer sällan. Eftersom det var så länge sedan jag red Carla märker man verkligen skillnaden och framgången på henne. Hon har blivit mycket mer stabilare och "bättre lektionshäst". 

Det var i alla fall jättekul att få rida henne igen och hon var jätteduktig. Gör alltid sitt bästa. ♥

Hästbyte

2012-03-06 @ 16:30:26
Åhhhrr, jag hatar när bilder man tagit "på sidan" blir så stora när man laddar upp dem på bloggen. >:(

Snart ska jag dra till stallet då det är ridning och hästbyte. Spännande! :)
*Hoppas jag får Shandy!*

Update: Jag fick Shandy, och han var som vanligt jättemysig att rida!

Mondays isn't that bad after all...

2012-03-05 @ 21:58:06
Alla bilder är knäppta idag.
Ja, jag vet att den övre bilden inte är speciellt fin, men det är inte ofta man får dessa spralliga katter på samma bild så det får duga!

(Rubriken) Nej, måndagar är inte alltid så tråkiga. Inte när man får komma hem till dessa sötnosar efter skolan. Älskar blicken Tuss ger mig på nedersta bilden. Haha, söt. :)

Lördagskväll

2012-03-03 @ 19:40:48
Foto och redigering av mig. Båda bilderna är tagna idag.
Kände mig lite kreativ och klistrade på lite fina texter på bilderna, haha! :)

Nu blir det till att tagga melodifestivalen med familjen.

Thank God it's friday

2012-03-02 @ 21:26:22
Ni ville ju se mina outfits. Grejen är bara att jag är jättedålig på att ta "outfit-bilder". Men idag tog jag en bara för att ni skulle bli glada. Haha! :)
Tröjan är nästan helt nyinköpt, från Nelly.com.

Har ganska precis kommit hem från stallet. Red Rotella och det var hoppning. Gick bra, antar jag! x)

Nu ska jag ta och se en film. Ska nog ta och fråga någon människa om råd för jag kan inte bestämma mig mellan Harry Potter (och den flammande bägaren) och Narnia (häxan och lejonet)? VAD SKA JAG VÄLJA? :)

RSS 2.0